ضررهای شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت

مجله عالی ها

ضررهای شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت

ضررهای شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

1988952624 ضررهای شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت

ضررهای شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت 

شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت انسان ضررهای زیادی دارند،متاسفانه بعضی نیز در مصرف انها زیاده روی میکنند. مصرف هرروز غذایی ها و نوشیدنی های شیرین در تمام جهان و در سنین گوناگون امری متعارف هست. اگرچه تعداد زیادی از افراد در شمردن کالری های دریافتی هرروز خود نوشیدنی ها را محاسبه نمیکنند

 

اما تعداد زیادی از نوشیدنی هایی که بیرون از خانه خریداری می‌کنید، حاوی قند میباشند و مسلم هست که بر میزان کالری مصرفی هرروز شما خواهند افزود.در دهه های جدید و برای حل معضل مصرف بیش از اندازه شکر، چاقی و اضافه وزن که منجر به مریضی های خطرناکی چون دیابت میشوند، شیرین کننده های مصنوعی به بازار غذایی ها راه پیدا کردند و مصرف کنندگان آن با دریافت کالری کمتر از طعم شیرین آنها لذت برده و احساس رضایت نیز داشته و دارند.

 

اما پژوهش های جدید نشان داده اند که قند موجود در این شیرین کننده های مصنوعی، خطراتی را نیز به دنبال دارد که از آن جمله میتوان به افزایش خطر ابتلا به مریضی دیابت اشاره کرد. این اتفاق علیرغم وجود قند در آنها دیده شده و علت اصلی این امر نیز تداخل این قندهای مصنوعی با باکتری های شکمی هست.

 

خبرگزاری «رودال» به نقل از پژوهشگرانی که در این اساس مطالعاتی را انجام داده اند گزارش میدهد، موش هایی که از آب های محتوی قندهای مصنوعی همچون «ساکارین» و «آسپارتام» نوشیدند، مبتلا به عدم تحمل گلوکز شدند یعنی همان اتفاقی که با دیابت نوع دوم و سایر مریضی های متابولیک مرتبط هست.

 

در انجام این آزمایش به ثابت رسید موش هایی که از آب معمولی یا آبی که شکر طبیعی به آن افزوده شده بود، نوشیده بودند نشانه ای از عدم تحمل گلوکز در آنها دیدن نشد. زمانی که دانشمندان در باکتری های شکمی موش ها تغییراتی را به وجود آوردند، دریافتند که نشانه های عدم تحمل گلوکز نیز با چنین تغییراتی بر طرف شد.

 

سپس دانشمندان با دقت به نتایج بدست آمده از موش ها به بررسی اوضاع بدن انسان ها مبادرت کردند و باکتری های شکمی افراد سالمی که از شیرین کننده های مصنوعی بهره گیری می‌کردند را مورد مطالعه قرار دادند. آنها دریافتند درست پس از گذشت یک هفته نشانه هایی از عدم تحمل گلوکز در آنها دیده میشود و تغییراتی نیز در باکتری های شکمی به وجود آمد.

 

نوشابه های رژیمی؛ خطر ابتلا به سکته و زوال عقل

مطالعات اکثر انجام شده در این اساس ارتباط میان ابتلا به سکته و مریضی های مرتبط با زوال عقل با مصرف نوشابه های رژیمی را نشان داد. گرچه در این پژوهش ارتباط مستقیمی میان این دو جریان دیده نشد و محدودیت های فراوانی در این مطالعه و برای رسیدن به نتیجه قطعی وجود داشت.

 

 به گزارش پارس ناز با این حال این پژوهش ها نشان دادند افرادی که هر روز از نوشابه های رژیمی بهره گیری می‌کنند، خطر سکته و ابتلا به مریضی های زوال عقل و فراموشی در بین آنها تا سه برابر افزایش پیدا میکند. نتیجه این پژوهش مهم در مجله «سکته»، یکی از نشریه های انجمن قلب ایالات امریکا انتشار یافت.

 

پزشک مثیو پِیس از نورولوژیست های دانشگاه پزشکی بوستون و نویسنده اصلی مطلب در این باره میگوید ما نیازمند مطالعات اکثر و بررسی های موشکافانه تری در مورد میزان مصرف نوشیدنی های محتوی شیرین کننده های مصنوعی داریم. همین طور این پژوهش توصیه میکند برای دور ماندن از مخاطرات حاصل از شیرین کننده های مصنوعی همانند نوشابه های رژیمی، آنها را با نوشابه های معمولی جایگزین نکنید.

 

پیس می افزاید اگرچه پژوهش های کنونی ما احتمال ارتباط صد در صد میان سکته و زوال عقل را با شیرینی های مصنوعی نشان نداده با این حال، نمیتواند علت منطقی برای ادامه مصرف آنها باشد.وی ادامه می‌دهد ما به تمام مردم توصیه می‌کنیم به جای مصرف نوشیدنی های شیرین از آب بهره گیری کنند.

 

باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که شیرین کننده های مصنوعی تنها در نوشابه های رژیمی وجود ندارند بلکه میتوانند در ماست هایی با کالری های پایین تر، بستنی، انواع کیک ها و کلوچه ها و آبنبات ها نیز وجود داشته باشند.

 

 

بیوگرافی نویسنده

سلام خدمت بازدیدکنندگان وبسایت عالی ها / تاده هستم متولد 1370 مدیر عالی ها و امیدوارم از مطالبی که میزارم لذت برده باشید.

مشاهده تمامی 8411 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.