بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها

مجله عالی ها

بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها

بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها ۲۹ خرداد ۱۳۹۶

1150970525 بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها

بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها 

گلاب عرقی هست که در غذاها و نوشیدنی های گوناگون به کار می‌رود و جدا از خواص دارویی که دارد، باعث خوش طعم و عطر شدن می‌گردد. حقیقتا به کار بردن این عرق ها در آبِ خوردنی روزمره و ترکیبشان با خاکشیر و تخم شربتی و امثال انها، نوشیدنی های خوب بی مانندی می سازد که نوشیدنی های زیان آور گازدار به گردشان هم نمیرسند.

 

در فصولی به جز گلابگیری اگر پای به خاک کاشان و قمصر بگذارید، کارگاه های گلابگیری به کار استحصال عرق از انواع گل ها و ریاحینی میباشند که در خاک ایران می رویند. پیشینیان ما در جست و جوی درمان دردها به نتایجی حیرت انگیز در شناخت بدن آدمی و مزاج مریضی هایش رسیدند و طب ایرانی را پایه گذاشتند.

 

طبی که پایه اش بر شناخت اقسام مزاج های آدمی هست و خوردنی ها را به سرد و گرم و تر و خشک تقسیم میکند و پیشنهاد های دقیقی برای مصرف هر خوردنی دارد.عرق هایی که در کاشان و شیراز و چند شهر دیگر از گل ها و ریاحین گرفته می‌شود، هرکدام به کار درمان و تخفیف دردی به خصوص و ایجاد تعادل بین سردی و گرمی و تری و خشکی بدن می‌آیند.

 

بعضی هم مفیدند و هم عطری بهشتی دارند که در انواع اغذیه و اشربه کار گرفته می‌شوند. سرآمد آنها گرچه گلاب هست و بعد عرق بهار نارنج و نعنا و هل.گلاب بی مثل قمصر که عطرش را نمیتوان به چیزی تشبیه کرد، گویی تحفه ای هست که فرشتگان لمس و تبرکش فرموده اند.

 

می‌گویند شیشه ای گلاب در منزل، خود به تنهایی داروخانه ای هست که برای پاکسازی پوست و درمان سردرد و دل درد و سوءهاضمه به کار می‌آید. ترکیبش با خورش قیمه و حلوا و شیربرنج و شله زرد و هزار نوع شیرینی ایرانی معجزه میکند. اصلا خوراک ایرانی بدون گلاب گویی نشان ایرانی ندارد.

 

عرق های دیگر نیز هرکدام خواص خود را دارند و طبیبان ایرانی مومن به طب سنتی، انها را مثل دارو برای بیماران تجویز می‌کنند. در فصل گرما، ترکیب عرق های دیگر نیز هر کدام خواص خود را دارند و طبیبان ایرانی مومن به طب سنتی، آنها را مثل دارو برای بیماران تجویز میکنند. در فصل گرما، ترکیب عرق های سرد با آب،

 

عطش را می خواباند و مزاج را خنک میکند و جگر را حال می آورد و حظی بی انتها به نوشنده اش می‌دهد. حقیقتا به کار بردن این عرق ها در آب خوردنی روزمره و ترکیبشان با خاکشیر و تخم شربتی و امثال آنها، نوشیدنی های خوب بی مانندی می سازد که نوشیدنی های زیان آور گازدار کوکا و پپسی و زمزم و مثل انها به گردشان هم نمیرسند.

 

چند سال پیش کارخانه ای ابتکار به خرج داد و شربت هایی از همین عرق ها درست کرد و در شیشه به بازار عرضه کرد. کاری خوب و مبتکرانه بود، اما حیف که آنها را با زهر سودا آمیخته بودند! شربت بهارنارنج گازدار نوشیدنی بدمزه ای بود که نوشنده اش هوس آزمایش دوباره آن را نمیکرد.

 

نمی‌دانم ساخت این محصول هنوز ادامه دارد یا نه، اما بعید میدانم کارشان گرفته باشد. ای کاش نوشیدنی هایی می ساختند از شربت های ایرانی و تخم شربتی و خاکشیر و در شیشه هایی کوچک عرضه میکردند و خواصش را هم رویش مینوشتند. ترکیه در این اساس تولیدات موفقی داشته هست و به بازارهای دنیا هم صادرات دارد؛ اما شربت قند و تخم شربتی انها کجا و مثلا سکنجبین و خاکشیر ما کجا

 

در اکثر خانواده های قدیمی ایرانی بهره گیری از عرق های سنتی رواج دارد و برای عارضه های معمولی چون دل درد و دل پیچه و سردی و گرمی و سردرد، بزرگ تر خانواده میداند چه چیزی تجویز کند. غالبا هم درمان، کارگر میوفتد. بدن ایرانیان از هزاران سال پیش به این داروها خو کرده و با انها آشناست.

 

داروهایی که نه عوارض حادی دارند و نه در تهیه شان هزار ماده شیمیایی به کار می‌رود. اگر توجهی هم به طب سنتی شود و روشهای سودمندش به کار گرفته و داروهای مفیدش اکثر عرضه شوند.از خوردنی های گلابدار یکی فرنی هست؛ غذایی لذیذ و بی مثل که هم می‌شود آن را بعنوان وعده ای غذا خورد و هم می‌توان آن را به جای پس غذا یا همان دسر فرنگی ها میل کرد. برپا داشتنش ساده ساده هست

 

 به گزارش پارس ناز دو، سه لیوان شیر سرد را با دو، سه قاشق سرپر غذاخوری آرد برنج و یکی، دو قاشق شکر با عسل و نیم استکان گلاب و یک عدد هل کوبیده خوب بیامیزید و بعد بر سر آتش گذارید و آرام به هم بزنید، شیر اندک اندک که به جوش می‌آید، خود را می‌گیرد و دست آخر حریره ای به دست می‌آید که سرد و گرمش هر دو فوق العاده و بی مثل هست.

 

فرنی راکه برپا کردید، چهره به چهره شجریان و لطفی را بیابید و درآمد نوایش را بشنوید که حضرت استاد میخوانند: «حسنت به اتفاق ملاحت دنیا گرفت/ آری به اتفاق دنیا می‌توان گرفت.»

2014223069 بکار بردن عرق های خوش عطر در غذا و نوشیدنی ها

 

برچسب ها : ,

بیوگرافی نویسنده

سلام خدمت بازدیدکنندگان وبسایت عالی ها / تاده هستم متولد 1370 مدیر عالی ها و امیدوارم از مطالبی که میزارم لذت برده باشید.

مشاهده تمامی 8397 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.