نان کرمدار خانگی وعده مناسب برای افطار رمضان

مجله عالی ها

نان کرمدار خانگی وعده مناسب برای افطار رمضان

نان کرمدار خانگی وعده مناسب برای افطار رمضان 11 ژوئن 2017

2108058944 نان کرمدار خانگی وعده مناسب برای افطار رمضان

نان کرمدار خانگی وعده مناسب برای افطار رمضان 

نان کرمدار خانگی بسیار خوش طعم هست و با دقت به نیاز خوراکی بدن روزه داران تمامی مواد مغذی را نیز در خود دارد. بیایید با هم این نان خوشمزه را درست کنیم. نان کرمدار، نان ساده ای هست که می‌توانید در منزل درست کنید و برای وعده افطار آن را نوش جان کنید.

 

مواد لازم خمیر :

کره به دمای محیط رسیده  ۵۰ گرم 
 شکر ۵۰ گرم 
 آب ولرم  ۱۰۰ میلی لیتر
 مایه خمیر فوری  ۷ گرم
تخم مرغ یک عدد
نمک یک چهارم قاشق چایخوری کمی سرپر
وانیل یک پینچ
آرد نان حدود ۲۵۰ الی ۲۷۰ گرم

مواد لازم کرم وانیلی :

 زرده تخم مرغ یک عدد 
شیر  ۱۲۵ میلی لیتر 
 اسانس وانیل  یک دوم قاشق چایخوری
 شکر ۳۵ گرم 
آرد ۱۰ گرم

مواد لازم رومال :

 تخم مرغ یک عدد 
 رنگ زرد زعفرانی «به دلخواه» یکی دو قطره 

طرز تهیه خمیر :

شکر، نمک، وانیل، مایه خمیر و ۲۵۰ گرم از آرد را با قاشق مفید مخلوط نمایید. مرکز مواد را کمی گود نموده تخم مرغ و آب ولرم را اضافه کنید.

 

سپس مواد را مجدد هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کنند خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید سپس کره را تدریجی به خورد خمیر دهید و حدود ده دقیقه دیگر خمیر را ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.

 

اگر احساس کردید خمیر شل هست از آرد باقی مانده تدریجی بهره گیری نمایید اما مراقب باشید با بهره گیری بیش از حد از آرد، خمیر را سفت نکنید.

 

کف و دیواره های یک کاسه بزرگ را به روغن مایع آغشته نمایید، خمیر را چانه کنید در کاسه بگذارید رویش را نیز با کمی روغن مایع چرب کنید سپس روی ظرف را با سلفون یا پارچه بپوشانید و حدود دو ساعت در فضایی نسبتا گرم قرار دهید تا ور آید و حجمش دو برابر شود.

 

پس از ورآمدن، دستتان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید سپس خمیر را در حد بیست ثانیه ورز دهید بعد به چانه هایی حدود ۷۰ گرمی تقسیم کنید. روی چانه ها را با پارچه بپوشانید بعد از چانه اول شروع به فرم دادن کنید.

 

هر چانه را با وردنه به صورت مستطیلی به ابعاد ۸ در ۱۶ باز کنید به اندازه یک قاشق سوپخوری از کرم بردارید و در یکی از عرض های مستطیل به صورت نواری قرار دهید سپس از همان سمت خمیر را رول کنید.

 

کف سینی فر را با روغن جامد چرب نمایید و خمیرها را با فاصله از هم در سینی بچینید. روی انها را با پارچه بپوشانید و در فضای گرمی قرار دهید تا دوباره تغییر حجم دهند. سپس یک تخم مرغ کامل را با چنگال بزنید یکی دو قطره رنگ زرد زعفرانی اضافه نمایید و با قلم مو روی خمیر را رومال نمایید.

 

سینی را در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید در حدی که روی نان ها کاملا طلایی و سرخ شود.

 

طرز تهیه کرم وانیلی :

شیر را در ظرف مناسبی ریخته بر روی شعله ملایم قرار دهید تا داغ شود. زرده تخم مرغ را با شکر و آرد با قاشق هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند سپس کمی از شیر داغ به ترکیب تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید بعد مابقی شیر را نیز اضافه کنید و همه ی را با هم، هم بزنید و مجددا بر روی شعله برگردانید و مرتب هم بزنید تا به جوش آید و کاملا غلیظ شود.

 

پس از آن که غلیظ شد از روی شعله بردارید به ظرف دیگری انتقال دهید و رویش پلاستیک فریزر بگذارید تا رویه نبندد و کاملا خنک شود، زمانی که کاملا خنک شد اسانس وانیل را بیفزایید و از کرم بهره گیری کنید.

 

نکته :

از آرد نان فانتزی بهره گیری کنید که میتوانید از نانوایی های نان فانتزی تهیه کنید.

 

مایه خمیر فوری را می‌توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

 

در بعضی دستورها مایه خمیر ابتدا با آب ولرم یا شیر ولرم به همراه کمی شکر ترکیب میشود و عمل می‌آید و سپس به ترکیبات خمیر اضافه می‌شود اما در این جا مستقیما به مواد خشک اضافه شده هست و نتیجه در هر دو حالت یکی هست و فرقی نمیکند از چه شیوه ای بهره گیری شود.

 

هنگام اضافه کردن کره به خمیر، خمیر کمی شل و چسبنده می‌شود اما پس از اینکه کل کره به خورد خمیر میرود و خمیر ورز می‌خورد حالت چسبندگی خمیر از بین می‌رود.

 

آب مورد بهره گیری در خمیرها باید ولرم باشد زیرا اگر داغ باشد خمیر بوی ترشیدگی میگیرد و اگر سرد باشد یا خمیر عمل نمی‌آید یا به سختی عمل می‌آید.

 

 

بیوگرافی نویسنده

مشاهده تمامی 8571 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.